Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: február 16, 2010

Csáky-féle töltött hús vajas galuskával

Kép
Az eredeti recept tulajdonképpen a híres Csáky rostélyos, csak én sertéshúsból készítettem el. Nagyon mutatós és roppant finom, ezért a magyar konyha igazi remekművének is nevezhetjük az eredeti "Csáky rostélyost", amely marhahúsból készül. De azért én sem vallottam szégyent, mert családom minden tagjának nagyon ízlett, azt mondták nyugodtan készíthetem sűrűbben is - szóval sikert aratott! Hozzávalók: 80 dkg sertéshús 1 nagy fej vöröshagyma 10 dkg baconszalonna 5-6 db fehér paprika 3 db  paradicsom 4 tojás 1 ek paprikakrém 1 ek paradicsompüré 1 ek liszt 1 pohár tejföl só, bors Elkészítése: A baconszalonnát csíkokra darabolom és kevés olajban megpirítom. A vöröshagymát apróra vágom, ráteszem a baconra, üvegesre párolom, majd a felkarikázott paprikát és paradicsomot is rárakom. Sózom, borsozom és puhára párolom. Tulajdonképpen lecsót készítek. Közben a húsokat nagyobbra darabolom és jó nagyra kiklopfolom. Sózom, borsozom. Amikor a