Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: október 24, 2009

Majonézes tojásos krumplisaláta

Kép
Hozzávalók: 1 kg burgonya 5 tojás pici vöröshagyma 1 nagy pohár tejföl 1 kis tubus majonéz 1 kávéskanál mustár pici porcukor só, fehér bors Elkészítése: A burgonyát megpucolom, kockára darabolom és sós vízben megfőzöm. Közben a tojásokat is keményre főzöm. Összekeverem a tejfölt, majonézt, mustárt, porcukrot és a kihűlt krumplira öntöm. Hozzáadom a felkockázott főtt tojásokat, a picire összedarabolt hagymát, óvatosan összekeverem. Hűtőszekrénybe rakom, hogy az ízek jobban összeérjenek.

Görög saláta

Kép
Kedvenc salátám. Valahogy ezt mindenhez, mindenkor el tudom képzelni. Hozzávalók: 1 kígyóuborka 1 lila hagyma 3 paradicsom olívabogyó 1 pritamin paprika 10 dkg fetasajt 2 ek olívaolaj 1 ek citromlé oregánó, só, bors díszítéshez esetleg petrezselyem zöld Elkészítése: A hozzávalókat egyforma nagyságú kockákra összedarabolom, ráöntöm az olajat, citromlevet, fűszerezem, jól  összekeverem és tálalásig hűtőben tárolom.

Kókuszos krémes

Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt 2 evőkanál kakaópor 15 dkg margarin fél cs sütőpor 15 dkg porcukor 1 tojás pici tejföl f ehér krémhez: 6 tojásfehérje 10 dkg porcukor 25 dkg kókuszreszelék sárga krémhez: 6 tojássárgája 3 e.kanál liszt 3 dl tej 25 dkg margarin  15 dkg porcukor 1 vaníliás cukor Elkészítése : A tészta hozzávalóit összemorzsolom, pici tejföllel ruganyos tésztát gyúrok. Két részre osztom és az egyik felét belenyújtom a tepsibe. A fehér krémhez a tojások fehérjéből a porcukorral kemény habot verek, belekeverem a kókuszreszeléket, majd rákenem a tepsibe rakott tésztára. Kinyújtom a tészta másik felét, ráteszem a kókuszos krém tetejére és előmelegített közepes hőmérsékletű sütőben megsütöm. A sárga krémhez a tojássárgákból, lisztből és tejből jó sűrű krémet főzök. A margarint kikeverem a cukrokkal és a kihűlt tojáskrémhez keverem. Az egészet a kihűlt tészta tetejére kenem. Tetejére csokimázat készítek, vagy csokit reszelek rá.