Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Rakott kelbimbó


Az új évet új számítógéppel kezdjük ugyanis a régi pc-t sajnos már nem lehetett megjavítani. Na de végre mi is folytathatjuk a blog írást, őszintén bevallva már alig vártam. Sajnos nagyon sok minden elveszett - képek, írások, receptek - még szerencse, hogy a fényképezőgépből nem töröltem ki mindent, de így is lesz mit bepótolni. Minden rosszban van valami jó azt szokták mondani, így legalább gyakorlom a fényképezést és a képszerkesztést, mert van még bőven mit tanulnom. 

Először is egy egyszerű étellel kezdem, amelyet tegnap ebédre készítettem. 
Egyik rokonomtól kaptam sok-sok kelbimbót. Levesbe is szeretjük, de most rakottas lett belőle.


Hozzávalók:
60 dkg sovány hús
1 kg kelbimbó
1 fej vöröshagyma
1 dl paradicsomlé
1 tejföl
1 kk pirospaprika
só, bors
5 dkg reszelt sajt


Elkészítése:
Sós vízben megfőzöm a kelbimbót. A hagymát üvegesre párolom, rádobom a kockára darabolt husit. Sózom, borsozom, paprikázom és fedő alatt puhára párolom. A végén hozzáöntöm a paradicsomlevet és ezzel összeforralom. Hőálló tálba rétegezem úgy, hogy először a kelbimbót, majd a húst és így tovább, amíg el nem fogy. Sütőbe teszem 30 percig sütöm, majd kihúzom, ráteszem a tejfölt, megszórom sajttal és visszateszem a sütőbe pirulásig.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...