Göngyölt csirkemell ananásszal, baconnal
Ma a vasárnapi ebéd készítése közben jutott az eszembe - ahogy nézegettem a csirke melléből mit kellene készítenem - hogy karácsonykor általában göngyölt húst is szoktam rakni az ünnepi asztalra. Elkészítettem tehát ezt a viszonylag egyszerű, de mégis finom hústekercset. Eredeti recept sonkaszeletekkel írja, de a hűtőbe csak baconszalonna volt, ezért azt raktam bele. Megállta a helyét, nagyon pikáns íze lett - családom jóváhagyta, így szerepelhet a karácsonyi menüben. Hozzávalók: 2 nagy csirkemell (kicsontozva) 10 dkg baconszalonna (vagy sonkaszelet) 10 dkg reszelt sajt ananász kompót liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz Elkészítése: A melleket vékonyabb oldalánál ketté vágtam, vagyis szétnyitottam a húst. Ezt egyenletes vékonyra kiklopfoltam, mindkét oldalát megsóztam. Ráterítettem a baconszalonnát, rá a reszelt sajtot (de lehet szeletben is rárakni a sajtot) és a vékonyra eldarabolt ananászt. Nagyon szorosan feltekertem, fogvájóval összetűzt...