Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Narancsos mascarponés palacsinta



A palacsintát mindenféleképpen imádjuk, lehet az édes vagy sós. Hogy ne mindig a hagyományos módon készítsem el egy mascarponés változat mellett döntöttem. A tésztája is már egy nagyon könnyű, omlós, jó ízű - a krémje pedig isteni a mascarpone krémességével, a citrusok egzotikus ízével.

Hozzávalók a palacsinta tésztához (kb 8-10 palacsintához)
25 dkg liszt
5 dl tej
2 tojás 
5 dkg vaj
1 ek cukor
1 db narancs leve
a krémhez:
25 dkg mascarpone
1 rúd vanília vagy 2 cs vaníliás cukor
150 ml tejszín felverve
1 db narancs leve
1 db citrom leve, héja
5 dkg cukor

Elkészítése:
A tojásokat, tejet, cukrot, narancslevet, pici sót és a lisztet összekeverem, mixerrel jól kidolgozom, közben a felolvasztott vajat belecsurgatom. Félórát állni hagyom és ugyanúgy kisütöm, mint a hagyományos palacsintát.

A mascarponét a cukorral, narancs - citrom levével, a lereszelt citromhéjjal, vaníliával jól kikeverem. Végül óvatosan hozzáadom a felvert tejszínt.
Ezzel a krémmel egyesével megkenem a palacsintákat. Tetejét szamócalekvárral megkenem és zúzott mandulával leszórom. Tálalásnál narancsgerezdekkel díszítem.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...