Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Tejben vajban sült sajtos csirkecombok



Nagyon ízletes, puha lesz így a csirkecomb. Elég sűrűn szerepel az étlapunkon csirkehús, és hogy változatosabb ételeket tudjak belőle készíteni keresgélni kezdtem régi receptjeim között. Végül ennél kötöttem ki, mivel az alapanyagok is általában adva vannak a hűtőmben. Egyszerű elkészíteni, de mégsem a megszokott, sima sült csirkecomb.

Hozzávalók:
8 csirkecomb
8 szelet trappista sajt 
1/2 l tej
szárnyas fűszerkeverék
15 dkg reszelt sajt
5 dkg vaj 

Elkészítése:
A combokat enyhén sózom, megszórom a fűszerkeverékkel. 
A húsról a bőrt felhajtom és a szelet sajtokat alárakom. Hőállótálba vagy kis méretű tepsibe teszem és a tejet aláöntöm. Minden comb tetejére egy kis darab vajat rakok. 
Lefedem alufóliával és 170 fokon kb. 1 órahosszát sütöm. Leveszem az alufóliát, megszórom reszelt sajttal, majd visszarakva a sütőbe pirulásig sütöm. 
Nagyon finom, ahogy a tejben megsül a hús és a vaj és sajt is ráolvad a tetejére.
Sült burgonyával és franciasalátával tálalom. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...