Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: január 20, 2011

Tejben vajban sült sajtos csirkecombok

Kép
Nagyon ízletes, puha lesz így a csirkecomb. Elég sűrűn szerepel az étlapunkon csirkehús, és hogy változatosabb ételeket tudjak belőle készíteni keresgélni kezdtem régi receptjeim között. Végül ennél kötöttem ki, mivel az alapanyagok is általában adva vannak a hűtőmben.  Egyszerű elkészíteni, de mégsem a megszokott, sima sült csirkecomb. Hozzávalók: 8 csirkecomb 8 szelet trappista sajt  1/2 l tej szárnyas fűszerkeverék 15 dkg reszelt sajt 5 dkg vaj  Elkészítése: A combokat enyhén sózom, megszórom a fűszerkeverékkel.  A húsról a bőrt felhajtom és a szelet sajtokat alárakom. H őállótálba vagy k is méretű tepsibe teszem és a tejet aláöntöm. Minden comb tetejére egy kis darab vajat rakok.  Lefedem alufóliával és 170 fokon kb. 1 órahosszát sütöm. Leveszem az alufóliát, megszórom reszelt sajttal, majd visszarakva a sütőbe pirulásig sütöm.  Nagyon finom, ahogy a tejben megsül a hús és a vaj és sajt is ráolvad a tetejére. Sült burgonyával és franciasalátával tála