Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Zöldséges hús pennével



 Hozzávalók:
Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús
gomba
zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli)
1 fej vöröshagyma
1 cs penne tészta
1 cs olasz fűszerkeverék villámpác

Elkészítése:
A húst kockára darabolom és bepácolom a fűszerkeverékkel. A zöldségeket is apró kockára vágom. Hagymát megdinsztelem, hozzáteszem a húst, gombát és bő lében megpárolom. Külön megfőzöm a zöldségeket valamint a tésztát. Mikor a hús már puha összekeverem a zöldségekkel és a tésztával.

Legutoljára mirelit zöldségkeverékből  és saját keverésű  fűszerekkel készítettem (bazsalikom, majoranna, kakukkfű, só, bors stb-t elkevertem 1 dl olívaolajban és ezzel pácoltam be a húst).

 

FASIRTGOLYÓK


Hozzávalók: 
60 dkg darált hús, 1 kis fej vöröshagyma, 2 zsemle, 2 tojás, 4 gerezd fokhagyma, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 kiskanál őrölt bors, só, zöldpetrezselyem

Elkészítése: 
A zsemléket rövid időre beáztatom tejbe vagy vízbe, majd kifacsarom. 
Az apróra vágott hagymát megdinsztelem. A fokhagymát nagyon apróra eldarabolom, vagy fokhagymanyomón átnyomom, petrezselyemzöldet is feldarabolom. 
Az összes hozzávalót jól összekeverem. 
Vizes kézzel jó diónyi golyókat formálok, majd forró bő olajban kisütöm. Készíthetjük úgy is, hogy a megformált golyókat zsemlemorzsában megforgatjuk és úgy sütjük ki. Vigyázzunk, ne süssük nagyon szárazra! 
Tálalásnál tehetünk rá egy karika uborkát, amit fogvájóval megtűzünk.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...