Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Rezgő mákhab meggymártással


Ezt a receptet Ottisnál  olvastam és mivel nagyon szeretjük a mákos desszerteket - na meg ki akartam próbálni az új mákdarálót - egy kis változtatással elkészítettem. Nem volt itthon málnám,  így én csak meggy öntetet készítettem mellé.

Hozzávalók:
 20 dkg darált mák
15 dkg cukor
2 dl tej
fél dl tojáslikőr (elhagyható)
1,5 dl tejszín kemény habbá verve (Hullala)
1 tasak zselatin
Meggymártáshoz: 20 dkg fagyasztott meggy, 2 ek cukor, 1dl tejszín és fahéj  

Elkészítése:
A zselatint beáztatom 1 dl tejben. Közben összeforralom a tejet a mákkal a cukorral, a likőrrel. Mikor a zselatin feloldódott hozzákeverem a tejhez. Ha kihűlt óvatosan összekavarom a kemény habbá felvert tejszínnel. Alufóliával kibélelt formába öntöm és hűtőben kb. 3 órát dermesztem. Tálalás előtt kiborítom a formából és szeletekre vágom, meggymártással  kínálom. 

Meggymártás elkészítése: A cukrot odateszem egy serpenyőbe karamellizálni. Felöntöm 1 dl vízzel, hozzáadom a meggyet. 5 perc főzés után hozzáöntöm a tejszínt és fahéjjal fűszerezem.

Sütöttem hozzá gyorsan palacsintát, isteni finom lett.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...