Kiemelt bejegyzés

Rakott brokkolis penne

Régóta készülök már ezt az ételt elkészíteni, de valahogy mindig halasztottam. Talán azért, mert az eredeti recept szerint eléggé v...

Gyors reggeli



Reggel rohanás közben nem sok időnk marad sütés-főzésre, de azért a megszokott szendvics helyett bizony néha megkívánunk valami újdonságot.
Íme néhány gyorsan összeüthető finomság:

TÜKÖRTOJÁS VIRSLIVEL

Hozzávalók:
Amennyi tojás annyi virsli, étolaj, só.

Elkészítés:
A virsliket hosszában félbevágom, de az utolsó egy centi egyben maradjon belőlük. Kifelé kihajlítom őket úgy, hogy szívformát kapjunk. A virslik csúcsát összetűzöm egy fogpiszkálóval.
(Ha a virsli túl kemény, nem akar meghajolni, akkor tegyük 1-2 percre forró vízbe.)
A szívformára hajlított virsliket (hosszú, vékony virsliket használjunk) kiolajozott serpenyőbe teszem. Kezdem melegíteni a serpenyőt. Mikor a virslik sülni kezdenek, mindegyiknek a közepébe ütök egy-egy tojást. Lassú tűzön sütöm őket addig, amíg a tojás megszilárdul. A tojásokat enyhén megsózom.


PADLIZSÁN KRÉM PIRÍTÓSRA

Hozzávalók:
egy padlizsán, fél fej vöröshagyma, egy gerezd fokhagyma, egy evőkanál mustár, két evőkanál majonéz, két evőkanál oliva olaj, só, bors

Elkészítése: 
Egy padlizsánt félbevágom és sütőben megsütöm, hogy a belseje teljesen kikanalazható legyen. Egy kisebb fél fej hagymát és a gerezd fokhagymát összezúzok szinte krémesre a botmixerrel, majd hozzámixelem a padlizsánt is és kb 2 evőkanál oliva olajat. Egy evőkanál mustárt, két evőkanál majonézt, sót és borsot adunk hozzá ízlés szerint, és a végén annyi tejfölt, amennyit felvesz. Egy pár órára hűtőbe tesszük, hagyjuk összeérni az ízeket.



JOGHURTOS PADLIZSÁN

Hozzávalók:
1 db nagyobb padlizsán, 1 pohár joghurt, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek olivaolaj, só

Elkészítés:
A padlizsánt kockákra vágom,a fokhagymát összepréselem fokhagymanyomón. A padlizsánt besózom és hagyom kb. 10 percig állni. Ezalatt az olíva olajat elkeverem az összepréselt fokhagymával. A padlizsánt lecsepegtetem, leitatom papírtörlőn, aztán belekeverem a fokhagymás olajba, majd kisütöm egy teflonserpenyőben. Ha kihűlt, akkor belekeverem a joghurtba és kicsit ízlés szerint sózom. Nagyon finom.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...