Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Málnás tejszínes kocka


Barátnőmnél ettem először ezt a finom süteményt, el is kértem a receptjét, mert nekem nagyon megtetszett. Igaz ő szederrel készítette, de szerintem málnával és ribizlivel is isteni finom. A tejszín és puding édeskés ízével nagyon jól harmonizál a picit savanykás ízű gyümölcs.

Hozzávalók
a tésztához:
6 tojás
6 ek cukor
6 ek liszt
2 ek kakaópor
1 dl étolaj
1 sütőpor
a krémhez:
2 cs vaníliás pudingpor
7 dl tej
5 ek cukor
5 dl hulala tejszín
25 dkg gyümölcs (málna, szeder, ribizli, eper stb)

Elkészítése:
Tulajdonképpen egy  piskótát sütök annyi különbséggel, hogy kakaóport és olajat is teszek hozzá.
A tojásokat külön választom, a tojássárgáját a cukorral és olajjal jól kikavarom. A tojásfehérjét csipet sóval jó keményre felverem. A liszthez adom a sütőport, beleszitálom a kakaóport. A kikevert sárgájához fokozatosan hozzáadom a kakaós lisztet, majd óvatosan belekeverem a tojásfehérje habot. 
A normálnál egy kicsivel nagyobb (28x38-as) tepsit sütőpapírral kibélelek és beleöntöm a masszát. Előmelegített 170 fokos sütőben kb félórát sütöm (tűpróbával megnézem jó-e).

Közben elkészítem a krémet. 
A pudingporokat kevés tejben csomómentesre kikeverem és a cukorral együtt hozzáadom a többi forrni feltett tejhez. Állandóan kevergetve forrástól még 1 percig főzöm. Utána jól lehűtöm.
A tejszínt jó keményre felverem. A pudingot hozzáadom és együtt még tovább turmixolom, hogy jól összekeveredjen - kemény, de krémes legyen. Végül a kihűlt tészta tetejére kenem. A gyümölcsöket úgy rakom rá, hogy szeletelésnél minden kockára jusson egy-egy gyümölcs.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...