Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Gyümölcsleves - cseresznyével, ananásszal

Ezt a gyümölcslevest nagylányom kedvéért készítettem. Nemrég mandulaműtéten eset át, ezért nem akartam savanykás gyümölcsökből - maradt a cseresznye és találtam egy konzerv ananászt a polcomon azt is hozzáadtam. 
Ő most csak pépes ételt fogyaszthat - külön neki szedtem ki a gyümölcsből, ezt összeturmixoltam, végül leves levével a megfelelőre hígítottam.

Hozzávalók:
80 dkg cseresznye
1 ananász konzerv
2 ek méz
2 ek nádcukor
szegfűszeg
fahéj
2 ek vaníliás pudingpor
2 dl tejszín
1 dl tejföl
citrom

Elkészítése:
Először a cseresznyét megmosom és kimagozom. Odateszem lábasba főni annyi vízzel, hogy jól ellepje (kb 2 l). 
Fűszerezem ízlés szerint, hozzáadom a mézet a cukrot és egy csipetnyi sót. Viszont hosszas keresgélés után sem találtam fahéjat, de közben ráakadtam a mézes süteményhez való fűszerre és abból szórtam a levesbe. Nem rontotta el az biztos, sőt...!
Felbontom az ananász konzervet, felkockázom (ha szükséges) és a levével hozzáadom a cseresznyéhez. Együtt puhulásig főzöm (5-10 perc).
Megkóstolom, ha kell még után fűszerezem, cukrozom. Tehetünk bele kevés reszelt citromhéjat is vagy citromkarikákat, de nálam ez most elmaradt, nehogy savanykás legyen.
Közben elkészítem a habarást. A tejszínt, tejfölt és pudingport kevés vízzel csomómentesre kikavarom, leves levével hígítom és lassú kevergetés közben a leveshez öntöm. Összeforralom és tálalásig jól lehűtöm, mert úgy az igazi finom!!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...