Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Fokhagyma leves cipóban tálalva


Valami gyorsat akartam ma ebédre, de mégis olyat ami még nem volt. Hát ez sült- főlt ki belőle.
Hozzávalók:
12 gerezd fokhagyma
pici olaj
oregánó
vegeta
spagetti
fél ek étkezési keményítő
1 dl tejszín

Hozzávalók 4 db cipóhoz:
50 dkg liszt
4 dkg élesztő
1 tk cukor
3,5 langyos víz
1 ek só
3 ek olaj

Elkészítése:
A fokhagymát fokhagyma nyomón átnyomom. Az olajon odateszem picit megpirítom. Majd felengedem annyi vízzel amennyi levest akarok főzni. Befűszerezem, jól összeforralom és mikor már nagyon lobog beledobom a rövidre tördelt spagettit. Annyi marék spagetti ahány személyre készül a leves. Mikor megfőtt a tejszínből és a keményítőből habarást készek, amit a leveshez öntöm.

Cipó elkészítése:
Az élesztőt felfuttatom pici vízben a cukorral. Majd az összes hozzávalót jól összedolgozom és addig verem, míg elválik a táltól. Hagyom picit pihenni. Majd 4 cipót formálok belőle és előmelegített sütőben megsütöm. Mikor megsült a közepét kivájom és tálalásnál beleszedem a levest. Azonnal fogyasztandó!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...