Feketeerdő torta

A tortákat általában vizes piskótából készítem, nálam nagyon jól bevált ez a recept: Hozzávalók a piskótához (Vizes piskóta) 6 tojás 30 dkg cukor 26 dkg liszt + 4 dkg kakaópor (vagy 4 dkg liszt) 1 cs. sütőpor ( 1 kk szódabikarbóna) 12 ek víz + 6 evőkanál olaj A vizes piskóta elkészítése: A tojássárgáját a cukorral, olajjal és 8 evőkanál vízzel habosra kikavarom. A fehérjét pici citromlével és 4 ek vízzel jó kemény habbá verem . A lisztet elkavarom a sütőporral, kakaóporral és ezt hozzákeverem a sárgájához. Végül a fehérjehabhoz sz ép óvatosan , nagy mozdulatokkal hozzákeverem a liszttel elkevert sárgája tésztát. Ezután sütőpapírral kibélelt tortaformába öntöm és előmelegített közepes hőmérséklet ű sütőben kb 4 5 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm mikor jó. Ui.:Mostanában nem egyben, hanem három vagy négy részletben sütöm ki, természetesen akkor egy lapot kevesebb ideig sütök. --> Hozzáv...