Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Túrós zserbó


Most találtam rá ezekre a képekre. Tavaly az unoka tesóm ballagására készült ez a túrós csoda. Azóta már többször is megsütöttem, de valahogy a recept megírása mindig elmaradt. Ez a túrós zserbó nagy kedvencévé vált a családomnak. Végre ide is felkerül, így biztosan nem veszik el a recept.


Hozzávalók  25x35 cm-es tepsihez

A tésztához
450 g liszt
240 g cukor
120 g margarin
15 g kakaó
1 kávéskanál szódabikarbóna
3-4 evőkanál tejföl

Töltelékhez:
75 dkg túró
5 dkg margarin
3 tojás
1 cs vaníliás cukor
20 dkg cukor
2 ek búzadara

Továbbá
lekvár
15 dkg  cukrozott darált dió 
reszelt citromhéj

A tetejére
100 g étcsoki
2 evőkanál olaj

Először elkészítem a túrós tölteléket: a tojássárgáját habosra keverem a cukorral, ezt hozzáadom az áttört túróhoz a többi hozzávalóval együtt. A tojásfehérjét kemény habbá verem. Ezt is óvatosan a túróhoz keverem.

A tészta hozzávalóit összegyúrom, háromba veszem, az egyiket kinyújtom és a kivajazott, lisztezett tepsibe terítem..

Megkenem a túrós töltelékkel, majd erre jön a második lap. Ezt megkenem baracklekvárral, megszórom dióval. Amihez citrom héját  is reszelek.  Végül ráterítem  a harmadik lapot.

Előmelegített sütőben kisütöm.

A csokoládét  az étolajjal gőz fölött felolvasztom. Ezzel öntöm le a már kihűlt süti tetejét. Díszíthetjük más színű csokival is. Én egy kicsit sötétebb színű csokival díszítettem még. 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...