Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Lusta asszony rétese avagy szórós túrós



Lekvároskuktánál láttam meg ezt a sütit (persze előtte már sok helyen olvastam róla) és eldöntöttem most már feltétlen kipróbálom. 2 cs túró már egy ideje ott landolt a hűtőmben arra várva, hogy végre készüljön belőle valami. Gondoltam azért kapta a Lusta asszony rétese nevet, mert viszonylag egyszerűen, gyorsan elkészíthető. Mivel most időm nem sok van ezért bonyolultabb sütemények készítésére nem vállalkozok, de ez a recept kapóra jött. 

 Nézzük hogyan készül a lusta asszony rétese:

Hozzávalók:
15 dkg finomliszt
15 dkg rétesliszt
20 dkg cukor
1 sütőpor
50 dkg túró
citromhéj
10 dkg mazsola vagy bármilyen gyümölcs
2 cs vaníliás cukor
3 tojás
3 dl tej
10 dkg vaj

Elkészítése:
A lisztet, a sütőport és a cukrot összekeverem. Egy közepes méretű (25x35 cm) tepsi aljába a felolvasztott vaj felét belecsurgatom. Az elkevert liszt felét beleszórom a tepsibe, megrázom, hogy egyenletesen terüljön el.  
Rámorzsolom a túrót, citromhéjat reszelek rá, 1 cs vaníliás cukrot és a kevés tejben beáztatott mazsolát rászórom. Most a liszt másik fele következik. Erre egyenletesen rácsurgatom a maradék vajat.
Végül a tojásokat elkeverem a tejjel, vaníliás cukorral és ráöntözgetem. Villával megszurkálom, hogy mindenhova jusson a folyadékból.
Ezután érdemes fél órát pihentetni, hogy a süti teljesen átitatódjon.
Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütöm.
Hagyom hűlni és  a tepsiben szeletelem fel.

Mazsola helyett bármilyen gyümölccsel készülhet pld: meggy, eper, barack, narancs.

Egyszerű elkészíteni és nagyon-nagyon finom.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...