Konyakos gyökérkrémleves

Gyökérkrémleves - első hallásra lehet, hogy nem annyira jól hangzik, mert sokan nem szeretik a gyökeret (fehérrépát), de szerintem isteni finom lett. Főként a konyak tette különlegessé. A receptet a Nők lapja Café oldalán olvastam. Hozzávalók: 4 szál gyökér (fehérrépa) 2 fej vöröshagyma húsleveslé fél dl konyak 1 dl tejszín ( de lehet 2 dl is, ha valaki tejszínesebben szereti) Elkészítése: A gyökeret apróra felkockázom, olajon odateszem dinsztelődni, majd rádobom az ugyancsak felkockázott hagymát. Hagyom kicsit párolódni, majd felöntöm a húsleveslével (ha nincs 1 húsleveskockát vízzel), majd a konyakkal. Mikor a gyökér megpuhult leveszem a tűzről és az egészet botmixerrel krémesítem. Utána óvatosan hozzáöntöm a tejszínt és állandó kevergetés közben összeforralom. Végül zöldség zöldjével megszórom. Pirított zsemlekockával tálalom.