Kiemelt bejegyzés

Rakott brokkolis penne

Régóta készülök már ezt az ételt elkészíteni, de valahogy mindig halasztottam. Talán azért, mert az eredeti recept szerint eléggé v...

Boldog Karácsonyt!

Minden kedves olvasónknak békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánunk!

 

Karácsonyi borkrémleves

2009.12.24. csütörtök


Leírom a karácsonyi borkrémleves receptjét, amit előre elkészítettem, hisz ezt hidegen legjobb fogyasztani:

Hozzávalók: 
5 dl édes fehérbor (lehet muskotályos)
1 citrom
1 db fahéj
5-6 szegfűszeg
8 tojássárgája
15 dkg cukor
2 dl tejszín
5 dkg mazsola


Elkészítése:
A bort 3 dl vízzel felhígítom, a citrom levét belefacsarom és a vékonyan lehántolt sárga héjával, a fahéjjal meg a szegfűszeggel fűszerezve felforralom.
A tojások sárgáját a cukorral habosra verem, tejszínnel hígítom. A forró bort vigyázva, lassan hozzáöntve, állandóan kevergetve - nehogy összekapjon - rászűröm.
Visszateszem a tűzre és alacsonyabb hőfokon addig főzöm állandó kevergetés közben, amíg kissé besűrűsödik. Ezután átszűröm, majd a megmosott, borba áztatott mazsolát beleszórom.


A tálaláshoz a tojásfehérjét a cukorral keményre verem, majd forrásban lévő vízbe, kanállal kiszaggatom. Lehet mikróban is készíteni, akkor kis tányérra habgaluskákat nyomok és kb. 1 percig berakom főni.
Tányérba, csészébe merem a levest, a tetejére teszem a habgaluskát. Ínyencek egy kis pirított mandulával is megszórhatják.
De lehet jól behűtve, édes tejszínhabbal díszítve is tálalni.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...