Minden kedves olvasónknak békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánunk!
Kiemelt bejegyzés
Rakott brokkolis penne
Régóta készülök már ezt az ételt elkészíteni, de valahogy mindig halasztottam. Talán azért, mert az eredeti recept szerint eléggé v...

Karácsonyi borkrémleves
Elkészítése:
A bort 3 dl vízzel felhígítom, a citrom levét belefacsarom és a vékonyan lehántolt sárga héjával, a fahéjjal meg a szegfűszeggel fűszerezve felforralom.
A tojások sárgáját a cukorral habosra verem, tejszínnel hígítom. A forró bort vigyázva, lassan hozzáöntve, állandóan kevergetve - nehogy összekapjon - rászűröm.
Visszateszem a tűzre és alacsonyabb hőfokon addig főzöm állandó kevergetés közben, amíg kissé besűrűsödik. Ezután átszűröm, majd a megmosott, borba áztatott mazsolát beleszórom.
A tálaláshoz a tojásfehérjét a cukorral keményre verem, majd forrásban lévő vízbe, kanállal kiszaggatom. Lehet mikróban is készíteni, akkor kis tányérra habgaluskákat nyomok és kb. 1 percig berakom főni.
Tányérba, csészébe merem a levest, a tetejére teszem a habgaluskát. Ínyencek egy kis pirított mandulával is megszórhatják.
A tojások sárgáját a cukorral habosra verem, tejszínnel hígítom. A forró bort vigyázva, lassan hozzáöntve, állandóan kevergetve - nehogy összekapjon - rászűröm.
Visszateszem a tűzre és alacsonyabb hőfokon addig főzöm állandó kevergetés közben, amíg kissé besűrűsödik. Ezután átszűröm, majd a megmosott, borba áztatott mazsolát beleszórom.
A tálaláshoz a tojásfehérjét a cukorral keményre verem, majd forrásban lévő vízbe, kanállal kiszaggatom. Lehet mikróban is készíteni, akkor kis tányérra habgaluskákat nyomok és kb. 1 percig berakom főni.
Tányérba, csészébe merem a levest, a tetejére teszem a habgaluskát. Ínyencek egy kis pirított mandulával is megszórhatják.
De lehet jól behűtve, édes tejszínhabbal díszítve is tálalni.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)