Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Mákkal töltött foszlós kalács





Még húsvétra készült ez a kalács, de csak most volt egy kis erőm, hogy begépeljem. Sajnos hetek óta hol ilyen hol olyan egészségügyi probléma adódott a családban. Én is le voltam gyengülve, de mégis húsvétra fonott kalácsot készítettem. De hogy még se legyen túl megerőltető, hát arra gondoltam, hogy a kenyérsütőbe dagasztom meg. Még soha nem próbáltam pedig már évek óta meg van. De nagyon bevált ezentúl mindig ebbe fogok dagasztani.

Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 tojás
5 kk cukor
3 dl tej
5 dkg olvasztott vaj
cukrozott darált mák
+1 tojás a kenéshez

Elkészítés:
Az élesztőt cukorral és pici tejjel megfuttatom. Majd az összes hozzávalót a vaj kivételével dagasztó gépbe pakolom és elindítom a gépet.
A vajat csak apránként csorgatom hozzá, mert ez teszi a tésztát foszlóssá.
Majd meleg helyen megkelesztem. Annyi részre osztom ahány fonatot akarok belőle készíteni. Kinyújtom a tésztákat, vastagon megkenem mákkal és feltekerem őket. Majd az ágakat összefonom. Papírral kibélelt tepsibe még egy kicsit kelesztem, ezután megkenem felvert tojással. Lassú tűzön pirosra sütöm.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...