Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Mákos guba

Ki ne tudna mákos gubát készíteni.... Szerintem  annyira egyszerű, hogy még a kezdő háziasszonyok is megbirkózhatnak vele. Van azonban készítésének egy-két fortélya, amit érdemes figyelembe venni. Ügyelni kell, hogy a kiflit ne áztassuk túl, de minden egyes karikára jusson a tejből, tehát száraz se maradjon. Szikkadt kifliből a legjobb, mert akkor biztos, hogy nem válik mancsossá. Nem szabad sajnálni a mákot, tehát alaposan meg kell szórni. A többi meg egyéni ízlés dolga.
Ahhoz képest, hogy egyszerű elkészíteni egy nagyon finom desszertet kapunk.
Egy tartalmasabb leves után akár második fogásnak is megfelel.

Hozzávalók:
8 szikkadt kifli
kb. 8 dl tej
15-20 dkg mák
15-20 dkg porcukor
2 vaníliás cukor
kevés vaj
citromhéj
szegfűszeg

Elkészítése: 
A tejet a vaníliás cukorral és a cukorral (ízlés szerint) felforralom. A kifliket kb. 1 cm vastagra felkarikázom. Egy tűzálló tálat kivajazok. A mákot megdarálom és összekeverem a maradék porcukorral (persze ez is ízlés szerint), a reszelt citromhéjjal, késhegynyi őrölt szegfűszeggel. A tálba egy réteg kiflit teszek, meglocsolom tejjel, mákot szórok rá, majd jöhet a következő sor. A tetejére cukros mák kerül. Vajdarabkákat rakok rá és előmelegített sütőben közepes lángon kicsit megsütöm (15 - 20 perc).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...