Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Csokoládés epertorta


Végre itt a Valentin-nap, igen-igen a szerelmesek és persze a tortaimádók napja!

Én ezt az ünnepet "egyszerűen" oldottam meg. Sütöttem a kedvesemnek egy szívtortát, ennek örül a legjobban, hisz nagyon-nagyon szereti az ilyen tejszínes finomságokat. Íme a recept:

Hozzávalók a tésztához: 
3 tojás 
15 dkg kristálycukor
7 ek víz 
15 dkg liszt 
1 cs sütőpor 
2 ek kakaópor 

krémhez: 
4 ek eperdzsem 
50 dkg eper 
3 dl tejszín (hullala)

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom, a tojássárgáját a cukorral és 4 evőkanál vízzel habosra kikavarom.
A fehérjét kemény habbá verem, mikor kész ehhez is adok 3 evőkanál vizet, és ezzel is összekeverem.
A lisztet elkavarom a sütőporral, kakaóporral. Ennek 1/3 részét a sárgájához keverem, majd a fehérjének is 1/3 részét. Újból 1/3 liszt és fehérje, amíg mindent össze nem dolgoztam. 
Ezután kimargarinozott, lisztezett sütőtormában előmelegített közép meleg sütőben kisütöm.

Közben elkészítem a krémet. Az epret alaposan megmosom, kicsumázom, 1/4 részét félreteszem a díszítéshez. A többit kis tálkába villa segítségével lazán összetöröm.Túlzásba nem szabad vinni, mert felvizezi a tejszínt. Az összetört epret hozzá keverem a kemény habnak felvert tejszínhez. A tejszínből is teszek félre egy kicsit a díszítéshez.

A piskótát keresztbe félbevágom. Az alsó lapot megkenem az eperdzsemmel, majd a tejszín felével. Ráhelyezem a másik lapot és bevonom a maradék tejszínnel. 2 órahosszára berakom a hűtőbe.

Majd végül megszórom 1 ek kakaóporral szitán keresztül. A szeletekre vágott eperrel, tejszín rózsákkal díszítem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...