Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Aranygaluska vaníliasodóval

Jól gondoltam, mikor dupla adagot kevertettem be az aranygaluskából, mert az első tepsivel pillanatok alatt elfogyott. Kedves kis családom nagyon szereti az édességet, főleg az ilyen kelt tésztából készült finomságot. Vaníliasodót készítettem hozzá, de az hamarabb elfogyott, mint a süti - így másnap nagyfiam a reggeli kakaójával fogyasztotta el a maradékot.

Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
3 dl tej
8 dkg cukor
3 dkg élesztő
2 tojás
8 dkg vaj
kevés só
reszelt citromhéj

a tészta megszórásához:
10 dkg olvasztott vaj
15 dkg darált dió
10 dkg cukor
mazsola
fahéj

Elkészítése:
Az élesztőt pici tejben cukorral felfuttatom, majd a többi hozzávalókból kelt tésztát készítek (én kenyérsütőben dagasztatom).
Mikor duplájára megkelt lisztezett deszkára öntöm és ujjnyi vastagságúra nyújtom. Ezután lisztbe mártott dió nagyságú pogácsaszaggatóval kiszaggatom. A pogácsákat olvasztott vajba egyenként megmártogatom. Szorosan egymás mellé helyezem őket egy magas falú tepsibe. Megszórom a cukorral összekevert dióval, mazsolával és fahéjjal.
40 percig kelesztem majd közepesen meleg sütőben világosbarnára sütöm.
Vaníliasodóval tálalom.

Hozzávalók a vaníliasodóhoz:
5 dl tej
2 tojás
10 dkg cukor
1/2 csomag vaníliás pudingpor
A tojássárgáját a cukorral, a pudinggal pici tejben elkeverem csomómentesen, majd a többi tejjel összekeverem és felforralom, állandó keverés mellett vigyázva, hogy a tojás nehogy összekapódjon. Majd vízgőz felett hozzákeverem a tojásfehérje felvert habját.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...