Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Almás piskóta tejszínhabbal


Anikó szülinapjára készítette el ezt az egyszerű, de mégis nagyon finom kis süteményt. Az alapötlet Anitól származik, nála látta meg először. Tényleg nem kell neki nagy előkészület, ha van otthon tojás, alma és hullala tejszín gyorsan elkészíthető finomság. A napokban családom is édességre éhezett, hát gyorsan én is megsütöttem. 

Hozzávalók a piskótához:
10 tojás
10 púpos ek liszt
1 sütőpor
10 ek cukor
hozzávalók a töltelékhez:
4- 5 db alma
5 dkg porcukor (ízlés szerint)
1 tk fahéj
tetejére:
 5 dl hulala tejszín
táblás csoki

Elkészítése: 
Tulajdonképpen piskótát készítek 10 tojásból.
A tojásokat szétválasztom. A sárgáját a cukorral mixerrel habosra kikevertetem. A tojásfehérjét egy csipet sóval jó keményre felverem. A kikevert sárgájához hozzákeverem az előzőleg sütőporral elvegyített lisztet és óvatosan kevergetve hozzáadom a tojásfehérje habot. 
Mikor kész közepes méretű, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm és erre rakom az elkészített almát. 

Az almákat megpucolom. Kettévágom, magházukat is kivágom és almareszelőn lereszelem. Jól kifacsarom, ehhez teszem a fahéjat és porcukrot (ezt már ízlés szerint, attól függ milyen édes az alma). Végül a piskóta tésztára simítom.

Előmelegített, 5 percig magas, majd közepes hőmérsékletű sütőben megsütöm.

Ha kihűlt a tetejére a keményre felvert hulala tejszínt ráterítem.  
Díszítésként olvasztott csokoládéval meglocsolom.

Anikó vizes piskótából készítette, amelynek receptje itt található!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...