Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Márványsütemény és kandírozott narancs receptje


A mi családunk igen édes szájú. De vannak olyan délutánok amikor csak egyszerű finomságra vágyunk. Ezért gondoltam erre a sütire, amit nagyon könnyű elkészíteni. Mindenkinek ajánlom aki egy egyszerű de nagyszerű süteményt szeretne készíteni. Jó étvágyat hozzá!
 

Hozzávalók:
40 dkg liszt
15 dkg cukor
2 tojás
15 dkg margarin
1/4 l tej
1 csomag sütőpor
reszelt citromhéj
csipet só
2 ek kakaó
2 ek cukor
2 ek tej

Elkészítése:
A margarint kikeverem habosra, felváltva hozzákeverem a cukrot és a tojást. A sütőport és a sót összekeverem a liszttel és lassan a masszához adom. Hozzáöntöm a tejet, belereszelem a
citromhéjat. Így jól összekeverem. A tésztát megfelezem. Egyik felébe belekeverem a kakaót, a cukrot és a tejet. A világos tészta egy részét beleöntöm egy margarinnal kikent lisztezett sütőformába. Erre helyezem a kakaóst, majd ismét a világos tésztát, addig amíg a tészta tart, úgy, hogy a világos tésztával fejezem be. Előmelegített középmeleg sütőben aranybarnára sütöm.

Én még tettem bele házi készítésű kandírozott narancsot.


Kandírozott narancs elkészítése:

Megpucolom a narancsot, megmérem, vizet engedek rá, hogy ellepje. 3 napon keresztül áztatom benne, persze a vizet naponta lecserélem rajta.
Majd a harmadik napon ismét lecserélem rajta a vizet és annyi cukrot teszek hozzá, amennyi a narancshéj súlya volt. Odateszem főni, szórok bele egy kis fahéjat, és egy citrom levét. Ez mondjuk időigényes, mert egész addig kell, míg el fő a leve. A végén nagyon oda kell rá ügyelni, nehogy lekapjon. Mikor kész konyharuhára kiterítem és pár napig hagyom, hogy szikkadjon. Befőttes üvegbe rakom, így tárolom.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...