Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Rázóka

Rázóka, vagy minek is nevezzelek? Hát vegyük csak sorra: nokedlis, krumplis, tejfölös ...
A férjem hozta munkahelyéről a receptet az egyik munkatársa anyukája szokta ezt készíteni. A nevet is ők adták neki. De hogy miért? Ezt nem tudom. Náluk nagy kedvenc, de bizton állíthatom nálunk sem utoljára volt elkészítve!

Hozzávalók:
2 tojás

4 dl víz
liszt
50 dkg krumpli
2 tejföl
2 dl tejszín
fokhagyma ( az eredeti receptben ez nem szerepelt)
30 dkg császárszalonna (de lehetne sonka is)
bors
10 dkg reszelt sajt
 

Elkészítése:
A krumplit megpucolom, felkockázom és felteszem főni.
Közben a tojásból, vízből és annyi lisztből amennyit ez bevesz nokedlit készítek. Forrásba lévő vízbe beleszaggatom és kifőzöm.
A császárszalonnát felkockázom, egy nagyobb edénybe átpirítom, mert mikor ezzel megvagyok, félrehúzom a tűzről, hozzáöntöm a leszűrt krumplit és nokedlit. Erre jön a tejszín, tejföl és az összenyomott fokhagyma. Sózom, borsozom ízlés szerint, majd a tűzre visszatéve átforrósítom.
Reszelt sajttal megszórva tálalom.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...