Kiemelt bejegyzés

Rakott brokkolis penne

Régóta készülök már ezt az ételt elkészíteni, de valahogy mindig halasztottam. Talán azért, mert az eredeti recept szerint eléggé v...

Rázóka

Rázóka, vagy minek is nevezzelek? Hát vegyük csak sorra: nokedlis, krumplis, tejfölös ...
A férjem hozta munkahelyéről a receptet az egyik munkatársa anyukája szokta ezt készíteni. A nevet is ők adták neki. De hogy miért? Ezt nem tudom. Náluk nagy kedvenc, de bizton állíthatom nálunk sem utoljára volt elkészítve!

Hozzávalók:
2 tojás

4 dl víz
liszt
50 dkg krumpli
2 tejföl
2 dl tejszín
fokhagyma ( az eredeti receptben ez nem szerepelt)
30 dkg császárszalonna (de lehetne sonka is)
bors
10 dkg reszelt sajt
 

Elkészítése:
A krumplit megpucolom, felkockázom és felteszem főni.
Közben a tojásból, vízből és annyi lisztből amennyit ez bevesz nokedlit készítek. Forrásba lévő vízbe beleszaggatom és kifőzöm.
A császárszalonnát felkockázom, egy nagyobb edénybe átpirítom, mert mikor ezzel megvagyok, félrehúzom a tűzről, hozzáöntöm a leszűrt krumplit és nokedlit. Erre jön a tejszín, tejföl és az összenyomott fokhagyma. Sózom, borsozom ízlés szerint, majd a tűzre visszatéve átforrósítom.
Reszelt sajttal megszórva tálalom.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...