Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: november 2, 2009

Meggyes szelet

Kép
Barátnőmtől való recept, isteni finom, puha sütemény. Hozzávalók: 25 dkg margarin 10 dkg vaj 1 cs szalagáré 1 tojás 1 tejföl 30 dkg porcukor   1 ü. meggy befőtt (vagy esetleg 50 dkg friss, kifejtett meggy) 2 cs vaníliás cukor fél l tej   liszt Elkészítése: A vajat 5 dkg porcukorral, a tojással, csipet sóval jól kikeverem, utána a tejfölt és a szalagárét hozzáadom és annyi lisztet gyúrok hozzá, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjak (jó lágy legyen). 2 egyenlő részre osztom, kinyújtom tepsi hátulja nagyságúra és lassú tűznél jól átszárítva világosra sütöm. Krém készítése: a margarint megpuhítom, maradék porcukorral habosra kikeverem. A tejet felforralom, 5 ek lisztet kevés vízzel folyékonyra kikeverem és a tejben rövid ideig főzöm. A tűzről levéve hozzáadom a vaníliás cukrot. Kihűlésig kevergetem. Ha kihűlt a margarinos krémmel jól összedolgozom. Az első lapra a meggy felét rászórom, majd krém és a meggy másik fele, végül a második lapot ráhely

Vegetáriánus pizza

Hozzávalók: pizzatészta , pizza alapkrém, gomba, kukorica, zöldborsó, brokkoli, olíva bogyó vagy egyéb zöldségféle, trappista sajt, oregánó, kakukkfű Elkészítése: A pizzatésztát megkenem a paradicsomos krémmel, nyers szeletelt gombát és a többi zöldségfélét rárakom, oregánóval, kakukkfűvel  ízesítem, rászórom a reszelt sajtot és előmelegített sütőben megsütöm. Salátás pizza Hozzávalók: pizzatészta , pizza alapkrém 10 dkg sonka, 10 dkg trappista sajt, paradicsom, paprika, uborka, fejessaláta besamelmártáshoz: 3 ek liszt, 2 dl tej, 4 dkg vaj, cayenne-i bors kefír   Elkészítése: A tésztát megkenem a pizzakrémmel, metéltre darabolt sonka szeleteket rárakom, sajttal megszórom és megsütöm. Ha megsült karikára vágott paradicsomot, uborkát, paprikát és csíkokra vágott fejes salátát teszek rá. Kefírrel és sajttal dúsított besamell mártással leöntve tálalom. Besamelmártás készítése : a vajat lábasban felhevítem, beleöntöm a lisztet és állandó kevergetés mellett, amíg habzani

Csirkemájas pizza

Hozzávalók: pizzatészta az alaprecept alapján paradicsom alapkrém 20 dkg csirkemáj olívaolaj kakukkfű az ízesítéshez 10 dkg füstölt sajt Elkészítése: A csirkemájat apró kockára vágom és kevés felhevített olajban megpirítom. Az alapkrémet felforralom, belerakom a májat, sóval, kakukkfűvel ízesítem. Ráterítem a tésztára, reszelt sajttal megszórom és előmelegített sütőben megsütöm.

Magyaros pizza

A szalonnás, hagymás, kolbászos, paprikás, paradicsomos ételeket nevezzük magyarosnak. Nincs ez másképp a pizzánál sem. Hozzávalók: 5 dkg füstölt szalonna, 5 dkg kolbász, 1 fej vöröshagyma, 1 erős paprika, 1 paradicsom, 3 szelet császárszalonna, 10 dkg trappista vagy parmezán sajt Elkészítése: A füstölt szalonnát felkockázom, zsírjára sütöm. Beledobom az apróra vágott hagymát és ezt is megdinsztelem. A pizza tészta alapreceptje alapján elkészített pizzatésztát megkenem a paradicsommártással, rá a hagymás szalonna, a karikára darabolt kolbász, erős paprika, paradicsom. Befedem a vékony csíkokra szelt császárszalonnával. Meghintem reszelt sajttal és előmelegített 220 fokos sütőben megsütöm.