Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Meggyes szelet


Barátnőmtől való recept, isteni finom, puha sütemény.

Hozzávalók:
25 dkg margarin
10 dkg vaj
1 cs szalagáré
1 tojás
1 tejföl
30 dkg porcukor
  1 ü. meggy befőtt (vagy esetleg 50 dkg friss, kifejtett meggy)
2 cs vaníliás cukor
fél l tej
  liszt

Elkészítése:
A vajat 5 dkg porcukorral, a tojással, csipet sóval jól kikeverem, utána a tejfölt és a szalagárét hozzáadom és annyi lisztet gyúrok hozzá, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjak (jó lágy legyen). 2 egyenlő részre osztom, kinyújtom tepsi hátulja nagyságúra és lassú tűznél jól átszárítva világosra sütöm.
Krém készítése: a margarint megpuhítom, maradék porcukorral habosra kikeverem. A tejet felforralom, 5 ek lisztet kevés vízzel folyékonyra kikeverem és a tejben rövid ideig főzöm. A tűzről levéve hozzáadom a vaníliás cukrot. Kihűlésig kevergetem. Ha kihűlt a margarinos krémmel jól összedolgozom.
Az első lapra a meggy felét rászórom, majd krém és a meggy másik fele, végül a második lapot ráhelyezem. A tetejére egy üres tepsit rakok, amit súllyal jól megpakolok. Másnapig így hagyom, így lesz nagyon finom puha sütemény.
Tetejét porcukorral meghintem. 


 

Vegetáriánus pizza


Hozzávalók:

pizzatészta, pizza alapkrém, gomba, kukorica, zöldborsó, brokkoli, olíva bogyó vagy egyéb zöldségféle, trappista sajt, oregánó, kakukkfű

Elkészítése:

A pizzatésztát megkenem a paradicsomos krémmel, nyers szeletelt gombát és a többi zöldségfélét rárakom, oregánóval, kakukkfűvel  ízesítem, rászórom a reszelt sajtot és előmelegített sütőben megsütöm.









Salátás pizza
Hozzávalók:

pizzatészta, pizza alapkrém
10 dkg sonka, 10 dkg trappista sajt, paradicsom, paprika, uborka, fejessaláta
besamelmártáshoz: 3 ek liszt, 2 dl tej, 4 dkg vaj, cayenne-i bors
kefír  

Elkészítése:
A tésztát megkenem a pizzakrémmel, metéltre darabolt sonka szeleteket rárakom, sajttal megszórom és megsütöm. Ha megsült karikára vágott paradicsomot, uborkát, paprikát és csíkokra vágott fejes salátát teszek rá. Kefírrel és sajttal dúsított besamell mártással leöntve tálalom.
Besamelmártás készítése: a vajat lábasban felhevítem, beleöntöm a lisztet és állandó kevergetés mellett, amíg habzani nem kezd tűz fölött tartom. Ne piruljon meg nagyon, mert akkor barna mártás lesz belőle. Mikor éppen pirulni kezd hozzáöntöm apránként a forró tejet  és állandó keverés mellett sűrű mártássá főzöm. Sóval, cayenne-i borssal ízesítem. Ha ehhez oregánót, bazsalikomot teszek megkapom a fehér pizzamártást.

Csirkemájas pizza


Hozzávalók:
pizzatészta az alaprecept alapján
paradicsom alapkrém
20 dkg csirkemáj
olívaolaj
kakukkfű az ízesítéshez
10 dkg füstölt sajt

Elkészítése:
A csirkemájat apró kockára vágom és kevés felhevített olajban megpirítom. Az alapkrémet felforralom, belerakom a májat, sóval, kakukkfűvel ízesítem. Ráterítem a tésztára, reszelt sajttal megszórom és előmelegített sütőben megsütöm.

Magyaros pizza


A szalonnás, hagymás, kolbászos, paprikás, paradicsomos ételeket nevezzük magyarosnak. Nincs ez másképp a pizzánál sem.

Hozzávalók:
5 dkg füstölt szalonna, 5 dkg kolbász, 1 fej vöröshagyma, 1 erős paprika, 1 paradicsom, 3 szelet császárszalonna, 10 dkg trappista vagy parmezán sajt

Elkészítése:
A füstölt szalonnát felkockázom, zsírjára sütöm. Beledobom az apróra vágott hagymát és ezt is megdinsztelem.
A pizza tészta alapreceptje alapján elkészített pizzatésztát megkenem a paradicsommártással, rá a hagymás szalonna, a karikára darabolt kolbász, erős paprika, paradicsom. Befedem a vékony csíkokra szelt császárszalonnával. Meghintem reszelt sajttal és előmelegített 220 fokos sütőben megsütöm.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...