Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Pirított máj kicsit magyarosan


Nem annyira ugrálok a májért, de a gyermekem kedvence. Főleg a csirke májat szereti, de most sertés máj volt otthon. Hosszú keresgélés után Andinál itt találtam a  következő receptet, amit végül elkészítettem. Mint ahogy ő is írja a kicsit lecsós jelleg jó szaftos, karakteres ízt ad neki.
Nagyon fincsi lett, szerepelni fog az étlapunkon.

Hozzávalók:
80 dkg sertés vagy csirke máj
3 paradicsom
2 fehér paprika
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
pár karika füstölt kolbász 
1 kk törött pirospaprika
majoránna
bors, só

Elkészítése:
Kevés olajon kicsit megpirítom a felcsíkozott májat. Hozzáadom a feldarabolt vöröshagymát, felkarikázott paprikát, paradicsomot, kolbászt  és a zúzott fokhagymát. Fűszerezem majoránnával, borssal. Ha szükséges pici vizet öntök alá. Közép erős lángon 10-15 percig együtt párolom, pirítom. Mikor már majdnem kész megszórom a pirospaprikával a színe miatt.
A legvégén sózom. Párolt rizzsel tálalom.

Sós stangli


Ez egy nagyon egyszerű sós nassolni való. Azért szeretem, mert gyorsan elkészül és ha kimarad pár napra is még nagyon finom puha maradt.

Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 pohár tejföl
1 tojás
1 ek só
1/2 cs szalalkáli
reszelt sajt

szezámmag, napraforgómag, köménymag, tökmag

Elkészítése:
A szalalkálit a liszttel jól elkeverem, a többi hozzávalókkal összegyúrom, ujjnyi vastagságúra kinyújtom. A tetejét tojással megkenem és reszelt sajttal vagy magvakkal jól megszórom. Csöröge metélővel vékony csíkokra vágom. Papírral kibélelt tepsibe rakom és közép meleg sütőben aranysárgára sütöm.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...