Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Díszített gombafejek túróval, dióval töltve


Nagyon mutatós sültes tálon ez a különlegesen elkészített gomba


Hozzávalók:
12 közepes nagyságú gomba
25 dkg túró
1-2 ek tejföl
snidling
szeletelt bacon szalonna
6 szem dió
 
Elkészítés:
A gombafejeket megmosom és a képen látható módon bekarcolom a mintát egy késsel, minden második bejelölt részről (a spórás résztől kezdve) a héjrészt lehúzom. Megsózom a belsejét. A túrót összetöröm, elkeverem a tejföllel és a snidlinggel, ízlés szerint sózom. Ezzel megtöltöm a gombákat és fél-fél szem diót nyomok a közepükbe. Majd a bacon szalonnákat akkorákra vágom, hogy a túrótölteléket kényelmesen eltakarja. Tepsibe a szalonnával lefelé pakolom.   Alufóliával letakarom és közepes hőmérsékletű sütőben puhára párolom. Mikor megpuhult még pár percre visszarakom levéve róla az alufóliát, hogy kicsit piruljon is.

Ananászos pulykamell sajtos besamel mártással



Hozzávalók:
50 dkg pulykamell
a panírozáshoz:
liszt, tojás, zsemlemorzsa
1 doboz ananászkonzerv
a besamelhez:
5 dkg liszt, 5 dkg margarin
fél l tej
10dkg reszelt sajt

Elkészítése:
A pulykamellet kiklopfolom, sózom, panírozom a szokott módon. Ezután forró olajban kisütöm, majd tepsibe helyezem. Az ananászt szétosztom a húsira. 

Leöntöm a besamellel (Ami a következőképpen készül: A margarint felolvasztom, ráteszem a lisztet. Habzásig pirítom. Majd felengedem a tejjel és összeforralom. A tűzről félrehúzva a reszelt sajt felét belekavarom és sóval ízesítem.) és egyenletesen rászórom a maradék reszelt sajtot. Forró sütőben a sajtot rápirítom.
Párolt rizs körettel tálalom.
Ananász helyett elkészítettem már brokkolival is, amit előtte meg kell főzni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...