Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Pudingos barackos kuglóf


Már régóta vágytam egy kuglóf sütőre. Hát most kaptam egyet. Nagyon megörültem,  azonnal neki is fogtam a kuglóf gyártásnak (ennek meg a családom örült meg:)). A receptet a Nők lapja Café-n találtam.

Hozzávalók:
50 dkg liszt
 csipet só
2 dkg puha vaj
 1 citrom reszelt héja
 4 ek cukor
 2 tojássárgája
 2,5 dl tej
 3 dkg élesztő
A töltelékhez:
 1 üveg barack befőtt
 1 csomag eper (vagy bármilyen) pudingpor
 4 dl tej
 3 evőkanál cukor

 Elkészítése:
Először is lisztből, tejből, élesztőből és cukorból kovászt készítek, amit felfuttatok a kenyérdagasztógépben. A többi hozzávalót is hozzáadom és jól kidolgoztatom a géppel. 20-25 percig hagyom kelni.
Közben elkészítem a tölteléket: megfőzöm a pudingot, majd hagyom kihűlni. A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtom, rákenem a pudingot, belenyomkodom a barackokat, feltekerem. A kuglóf formát ecset segítségével kikenem olajjal és belehelyezem a tésztát. Közép meleg sütőben kb. 50 percig sütöm.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...