Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Rakott brokkolis penne



Régóta készülök már ezt az ételt elkészíteni, de valahogy mindig halasztottam. Talán azért, mert az eredeti recept szerint eléggé vegetáriánus ételnek tűnik ( mi meg nem vagyunk azok ugye). Végül úgy döntöttem, hogy csempészek bele egy kis húsfélét, így a hűtőmben éppen fellelhető sonkát és bacon szalonnát. Nagyon finom lett, még a férjem is megdicsérte, pedig ő nem egy tészta rajongó.

Hozzávalók: 
80 dkg brokkoli (most fagyasztott)
1 tk ételízesítő
1 cs penne tészta (50 dkg)
15 dkg bacon szalonna
15 dkg sonka
1 kis pohár tejföl (1,75 dl)
3 gerezd fokhagyma 
só, bors, oregano
10 dkg vaj
5 dl tej
2 evőkanál liszt
25 dkg reszelt sajt


A brokkolit rózsáira szedem, megmosom. 5 dkg vajon megfuttatom, kevés vizet öntök alá, rászórom az ételízesítőt és megpárolom.
Közben a tésztát is sós vízben kifőzöm. Miután kész lecsepegtetem, összekeverem a kis doboz tejföllel, a kockákra vágott sonkával, a zsírjára sütött baconszalonnával, a zúzott fokhagymával és egy kevés reszelt sajttal. 




Amíg ezek főnek elkészítem a sajtos besamelmártást: 5 dkg vajat olvasztok, hozzáteszem a 2 ek lisztet. Ezt  simára keverem, felengedem a tejjel, összeforralom majd hozzákeverem a sajt felét. 


Kivajazok egy jénai tálat, beleteszem a tészta felét, ráhalmozom a brokkoli felét, sózom, borsozom, megszórom egy kevés oreganóval, ráöntöm a sajtmártás egy harmadát, majd újrakezdem a rétegezést - tészta, brokkoli, fűszerezés, megmaradt sajtmártás. A maradék reszelt sajtot a tetejére szórom és sütőben addig sütöm, amíg a teteje kicsit pirulni kezd (20-25 perc).





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...