Kiemelt bejegyzés

Rakott brokkolis penne

Régóta készülök már ezt az ételt elkészíteni, de valahogy mindig halasztottam. Talán azért, mert az eredeti recept szerint eléggé v...

Kapormártás édesen

Egyszerű mártás, amelyet rántott húsok, sült és főtt húsok mellé nagyon szeretünk.

A kaprot a konyhában többféleképp felhasználhatjuk. Mártást, főzeléket készíthetünk, sütemények, palacsinták töltelékeit ízesíthetjük (kapros túrós), savanyúsághoz - illetve ételek díszítésére is alkalmas. Különleges aromát kölcsönöz ételeinknek, talán ezért nem mindenki kedveli. Ismert gyógyhatása is.
Alig várom, hogy tavasszal szedhessek a kertből, hosszútávon viszont érdemes lefagyasztani, mert így az értékes ásványi anyagokból is kevesebbet veszít.

Hozzávalók:
1 csokor kapor, 2 púpos ek. liszt, 2 ek. margarin, 5 dl tej, 3 ek cukor

Elkészítése:
A margarinon megdinsztelem az apróra vágott kaprot. Hozzáadom a lisztet és ezzel is kicsit pirítom, majd felöntöm a tejjel, cukorral édesítem. Állandó keverés mellett ameddig be nem sűrűsödik, forralom. Melegen, vagy akár hidegen is nagyon finom!

A liszt helyett étkezési keményítővel is készíthetjük, csak abból én egy kicsit kevesebbet szoktam belerakni.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...