Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Almás krémes


Ezt a sütit is még karácsonyra készítettem közkívánatra. De nekem is ez a kedvencem.

Hozzávalók:
1,5 kg alma
6 tojás
25 dkg cukor
12 ek víz
6 ek olaj 
30 dkg liszt
1 tk szódabikarbóna
1 ek kakaó
2 ek fahéjas porcukor

Krémhez
5 dl tej
2 cs vaníliás pudingpor
15 dkg porcukor
25 dkg vaj (margarin)
csoki forgács

Elkészítése:
Az almát megpucolom és vékonyra felszeletelem. A gáztepsibe alufóliát terítek és erre szépen szorosan felsorakoztatom az almát. Tetejét fahéjas porcukorral megszórom.
A tojássárgáját cukorral, vízzel, olajjal fehéredésig kikavarom. A tojásfehérjét kemény habbá felverem. Ezután a liszthez hozzákavarom a szódabikarbónát, majd apránként hozzáadom a tojássárgához a tojásfehérjével együtt. Ennek a masszának a felét ráöntöm az almára. A másik feléhez kakaót keverek és ezt is ráöntöm. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten mint a piskótát kisütöm. 
Mikor kész kiborítom a tepsiből és lehúzom róla az alufóliát.
Közben elkészítem a krémet. A tejben megfőzöm a pudingot. Ameddig a puding hűl, addig habosra kikeverem a vajat a porcukorral, majd a két krémet összekeverem, jó krémesre kikevertetem turmixszal.
Mikor a tésztám teljesen kihűlt rákenem a krémet. 
Végül csokiforgácsot szórok a tetejére.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...