Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Csülök savanyúkáposztaágyon sütve



Nagyon szeretem a savanyúkáposztás ételeket, volt is otthon káposztám, így keresgélni kezdtem a blogok között egy jó recept után. Végül  Zsuzsinál akadtam rá egy olyan receptre, amely a család többi tagjának is megfelelőnek ígérkezett. Első olvasásra is már összefutott a számban a nyál, de amikor elkészítettem és megkóstoltam - hát kár lett volna kihagyni, az biztos. Tényleg fantasztikus íze lesz a káposztának a hús szaftjától, a baconszalonna és a kolbász ízétől.
Szóval tudom ajánlani mindenkinek, akár egy jó kis baráti összejövetelre, kártyázáshoz, borozgatáshoz.
Hozzávalók:  
2 kisebb sertéscsülök
1 kk köménymag
1 kk egész római kömény
2-3 rozmaringág
2 kk erőspaprika krém
2 dl száraz fehérbor
1.5 kg savanyú káposzta
15 dkg gyulai lángolt kolbász
5-6 szelet húsos füstölt szalonna vagy bacon
3 fej lilahagyma
4 gerezd fokhagyma

Elkészítése:
A csülköket egyik oldalon felszelem és kicsontozom. Tenyérnyi darabokra vágom, sózom, fűszerezem, megkenem a paprikakrémmel és kiolajozott tepsibe rakom. Előmelegített sütőbe nagy lángon minden oldalát megkapatom, mellé dobom a rozmaringot, a meghámozott fokhagyma gerezdeket, 2 fej felnegyedelt lilahagymát és végül a bort és egy kis vizet öntök alá. Alufóliával lefedem és mérsékelt tűzön legalább egy órahosszát sütöm. Ha a hús megpuhult kiszedem és a visszamaradt szaftba belerakom a kimosott savanyúkáposztát, a kolbászt, szalonnát. Erre az ágyra visszahelyezem a csülköket és a félbe vágott lilahagymát. Visszarakom a sütőbe és még legalább 40-50 percig mérsékelt tűzön sütöm, közben néha villával kicsit megforgatom a káposztát, hogy mindenütt egyenletesen piruljon.
Tálalásnál a káposztára tejfölt is rakhatunk.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...