Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Baconba tekert csirkemáj


Több  helyen találkoztam már ezzel a recepttel, de gondoltam én is felrakom, mert ha egy gyorsan elkészíthető, egyszerű és nem utolsó sorban finom ételt akarsz készíteni, akkor ezt ajánlom. Nagylányom igen válogatós, de a csirkemájat nagyon szereti minden formában elkészítve, így ez is a kedvenc ételei közé tartozik. Vendégváró falatkáknak vagy főételnek is ideális. A ropogósra sült bacon már önmagában is fenséges, de a májjal kombinálva különleges ízhatást érünk el. Annál finomabb szerintem, minél kisebb adagokat, falatkákat csinálunk.
Hozzávalók:
60 dkg csirkemáj
30 dkg baconszalonna
bors, majoránna
kevés tej, 2 gerezd fokhagyma

Először is  a csirkemájat megmosom, megtisztítom. 
Kettőbe vagy háromba vágom és fokhagymás tejbe kb.1 órát áztatom (ha nincs idő ez el is maradhat). 
A felszeletelt baconszalonnát is kettőbe vágom, a tepsit kikenem egy kis olajjal, a sütőt begyújtom. 
A májat kiveszem a tejből, jól lecsurgatom, ízesítem borssal, majoránnával és már tekerem is a baconszalonnába. Sózni nem kell, mert a baconszalonna elég sós. 
Szép sorban a tepsibe rakom és már teszem is a közép meleg sütőbe. Addig sütöm, míg szép piros nem lesz a szalonna (20- 30 perc). 
Krumplipürével és vegyes savanyúsággal tálalom.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...