Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Zöldséges csirkemell wokban


Mivel mostanában nem sok időm van a konyhában tevékenykedni, így legtöbbször a gyorsan elkészíthető kajákat választom. Most is azért esett a választásom a wokban elkészíthető csirkehúsira. Az edény különleges kialakítása miatt igen gyorsan elkészíthető benne az étel, ezért érdemes előre mindent összedarabolni.

Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dl szójaszósz
1 kínai zöldségkeverék (mirelit)
1 bögre rizs

Elkészítése:
A csirkehúsit felcsíkozom, beleteszem egy edénybe és meglocsolom szójaszósszal. Addig hagyom benne pácolódni, míg a többi hozzávalókat is elkészítem.
A vöröshagymát, fokhagymát megtisztítom, feldarabolom. Wokban felforrósítok olivaolajat és a vöröshagymát elkezdem benne pirítani. Hozzáadom a csirkehúst, sózom, borsozom  és együtt pirítom, míg a hús megpuhul. Ekkor rádobom a felaprított fokhagymát és együtt még összepirítom, majd kiszedem tálalótálba.
Ezután a visszamaradt szafthoz hozzáadom a zöldségkeveréket (én most mirelitből készítettem, de lehet friss zöldségekből is) és állandó kevergetéssel sütöm, párolom. Mikor már majdnem jó meglocsolom a maradék  szójaszósszal, majd átpirítom.
Közben elkészítem a párolt rizst: 4 főre kb. 1 bögre rizst számolok. Jól megmosom, kevés olajon kicsit átpirítom és felöntöm másfél-kétszeres mennyiségű vízzel. Sózom, vegetázom és lefedve mérsékelt tűzön kb. 10 percig főzöm. A tüzet elzárom és még fedő alatt 10 percig puhítom.
A húst és a sült zöldségeket összekeverem, tálalásnál a rizsre halmozom.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...