Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Virágkosártorta szülinapra


Ezt a gyönyörű "virágkosarat" kaptam szülinapomra keresztlányomtól Anikótól. Nagyon meghatódtam, hisz biztos jó munkás lehetett, látszik, hogy szívét-lelkét beleadta. Szerinte csak a fondant és a rózsák kialakítása volt egy kicsit macerás, maga a torta a kókusz kocka receptje alapján készült, amelyet igazán könnyű elkészíteni. 
De lássuk csak hogyan készítette a torta alapot:


Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt

20 dkg porcukor
1 tojás
1 sütőpor
1,5 dl tej
5 dkg margarin

Krém hozzávalói:
3 dl tej
10 dkg kókuszreszelék
1 púpos ek liszt
15 dkg margarin
10 dkg porcukor

Elkészítése:
A tésztának valókat összeállítom, legalább félóráig kevergetem, majd normál méretű sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm és 170 fokos sütőben kisütöm. Mikor kihűlt függőlegesen kettévágom. Az egyiket megkenem  a kókuszkrémmel és ráborítom a másik lapot. Tetejét is vékonyan lekenem a krémmel, majd ezt bevonom a fondanttal.

Krém készítése:
2 dl tejbe beleöntöm a kókuszreszeléket, összeforralom, hogy a reszelék megszívja magát. 1 dl tejben elkeverem a lisztet és ezt is a kókuszreszelékhez öntöm és tovább forralom. Majd hagyom kihűlni és ezután hozzáadom a porcukorral habosra kikevert margarint. 


Fondant és a rózsák az itt található recept alapján készül. A torta teteje fehér fondanttal van bevonva. A kosárrész  pedig úgy készül, hogy 1 ek kakaópor van a fondanthoz keverve, ez vékonyra kinyújtva és vonalzó segítségével felcsíkozva.


A torta nem csak gyönyörű, hanem nagyon finom is volt. Ezúton köszönöm neki mégegyszer!:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...