Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: augusztus 8, 2010

Harcsapaprikás túrós csuszával

Kép
Régóta készülök már, hogy a harcsapaprikást elkészítsem, mert én ugyan még nem kóstoltam, de eddig mindenkitől azt hallottam, hogy nagyon finom. A minap aztán egyik ismerősömtől sikerült harcsát szereznem, így tervem valóra válthattam  (az a jó, ha nem nagy terve van az embernek könnyen valóra válthatja:)). Túrós csuszát készítettem hozzá. Hozzávalók: 1 kg harcsafilé 30 dkg füstölt szalonna 2 fej vöröshagyma 2 paprika 1 paradicsom 1 ek törött paprika kevés erőspaprika (vagy erős pirosarany) 1 kis pohár tejföl (1,75 dl) 1 ek liszt a túróscsuszához: 50 dkg csuszatészta 50 dkg túró 4 púpos ek tejföl Elkészítése: A harcsát megtisztítom, fejét levágom. A gerincnél végigvágva lefejtem a húst (filézem), majd  kb. 3x3 cm-es kockára felszelem és besózom.  A füstöltszalonnát felaprítom és zsírjára sütöm. Kiszedem a pörcöt a zsírból, fele zsíron üvegesre pirítom a felkockázott vöröshagymát. A paprikát és paradicsomot is apró kockára darabolom, a ha