Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Brokkoli krémleves

A brokkoli krémlevest nem csak azért kedvelem, mert szerintem a krémlevesek közül az egyik legfinomabb, hanem magáról a növény élettani hatásáról is már sok jót hallottam.
Bővebbet itt olvashatunk róla.

Hozzávalók:
50 dkg brokkoli
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 közepes burgonya
3-4 dkg vaj
1,2 l húsleves vagy 1 húsleves kocka
1 dl tejszín
1 tk ételkeményítő
2 szelet pirítós
10 dkg reszelt sajt

Elkészítése:
Először is a  vöröshagymát, fokhagymát megtisztítom és apróra darabolom. A krumplit is megpucolom és kockára vágom. A brokkolit rózsáira szedem, megmosom. Én a brokkoli szárát is félig levágom és azt is felkockázom. 

A vajon megdinsztelem a hagymákat, rárakom a brokkoli rózsákat és a szárat valamint a burgonyát és együtt még 3-4 percig párolom. Felöntöm a húslevessel (ha nincs vízzel és húsleveskockával), sózom, borsozom és fedő alatt puhára főzöm. 

Kiszedem a zöldségeket és összeturmixolom (nem botmixerrel, hanem turmixal, mert így sokkal krémesebb lesz). Fokozatosan hozzákeverem a levest, újra tűzre teszem. 

A tejszínt elkeverem az étkezési keményítővel úgy, hogy fokozatosan felhígítom egy kis levessel, majd a többi leveshez adom és összeforralom.

Feltétnek 2 szelet kenyeret megpirítok és apróra felkockázom, valamint reszelt sajttal tálalom.

Készítettem már úgy is, hogy a reszelt sajtot még a tűzön lévő forró levesbe kevertem, ami így beleolvadt. Tetejére pedig 10 dkg szeletelt mandulát pirítottam.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...