Kiemelt bejegyzés

Csörögefánk

Egy vasárnap délután nagyon sütemény éhesek voltunk, így valami gyors, egyszerű finomságot kellet kitalálnom. Már rég készítettem csörög...

Rántott csirkemell sütőben sütve


Nem mindig van ideje az embernek a gáztűzhely mellett állni félórákat, ezért is örültem ennek a receptnek, amit a Nosaltyn találtam. Elolvastam a rengeteg hozzászólást és mindenki meg volt elégedve az eredménnyel. Gondoltam ezt nekem is ki kell próbálnom.  Nem csalódtam benne, nagyon szépre és finomra sült, minimális olaj felhasználással és kevesebb idő ráfordítással. Legközelebb is így fogom készíteni. 

Hozzávalók:
2 csirkemell (kb. 80 dkg)
liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj

Érdemes sütés előtt egy-két órával a csirkemelleket fokhagymás tejbe áztatni. 

A  husit felszeletelem, kikloffolom, sózom és a szokásos módon bepanírozom. Annyit változtatok rajta, hogy a lisztbe egy kis kanálnyi piros paprikát, a tojásba pedig 1 dl-nyi olajat keverek. 
Ha olajat teszünk a tojásba, akkor a hús nem fog kiszáradni, viszont a panír ropogósra sül.
A bepanírozott hússzeleteket tepsibe rakom, amit előtte ecset segítségével kicsit beolajozok. Utoljára nem olajoztam be, mert Delimano tepsiben sütöttem. Ebben garantáltan nem ég le, sütés után szinte egy papírtörlővel eltakarítható a tepsi.
200 fokon és nem légkeveréssel sütöm. Sütés félidejében mikor már szép piros a hús megfordítom és így sütöm készre.
Nem kell letakarni sütés közben, mert a keletkező gőztől elpuhulna a panír.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...