Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Almás-fahéjas rózsák



Ezt a különlegességet Judithnál láttam meg és egyből beleszerettem. Csodálatosan néznek ki, és az íze is isteni. Szerintem legközelebb dupla adagot készítek belőle. Frissen  nagyon finom, de biztosan jó hidegen is, csak ezt már nem érték meg. Ebből az adagból nekem 12 db almarózsa lett. Fázisfotókat  itt láthattok a készítésről.
Hozzávalók:
1 cs leveles tészta
3-4 alma
6 ek cukor
2 tk őrölt fahéj
fél citrom
csipet szerecsendió


Elkészítése:
Az almákat jól megmosom, félbevágom, magházát kivágom és jó vékonyra elszeletelem. 2-3 dl vizet felteszek 3 ek cukorral, 1 tk fahéjjal és 2 ek citromlével  és mikor forr az almaszeleteket belerakom. Csak addig hagyom benne, hogy könnyen lehessen hajlítani (kb. 2 perc), szűrőkanállal kiszedem és papírtörlőre rakom, hogy jól leitatódjon.
A tésztát vékonyra nyújtom és derelyevágóval  2-3 cm csíkokra vágom. Megszórom fahéj, cukor, szerecsendió és reszelt citromhéj keverékével és ezt is még belehengergetem a tésztába nyújtófával, hogy feltekerésnél ne szóródjon le. 
Ezután az almaszeleteket jobbról kezdem el rakni a tésztacsíkokra úgy, hogy kissé fedjék egymást. Majd jó szorosan felcsavarom, de ezt már balról kezdem. A végén a tésztát vizes kézzel összenyomom.
A sütőt 200 fokra előmelegítem, sütőpapírral bélelt tepsibe rakom az almarózsákat és kb. 25 perc alatt készre sütöm.
Tálalásnál porcukorral megszórom.
Nekem jó édes almám volt, így nem sok cukrot raktam bele, de ha savanyúbb az alma lehet több cukorral készíteni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...