Almás-fahéjas rózsák

Ezt a különlegességet Judithnál láttam meg és egyből beleszerettem. Csodálatosan néznek ki, és az íze is isteni. Szerintem legközelebb dupla adagot készítek belőle. Frissen nagyon finom, de biztosan jó hidegen is, csak ezt már nem érték meg. Ebből az adagból nekem 12 db almarózsa lett. Fázisfotókat itt láthattok a készítésről. Hozzávalók: 1 cs leveles tészta 3-4 alma 6 ek cukor 2 tk őrölt fahéj fél citrom csipet szerecsendió Elkészítése: Az almákat jól megmosom, félbevágom, magházát kivágom és jó vékonyra elszeletelem. 2-3 dl vizet felteszek 3 ek cukorral, 1 tk fahéjjal és 2 ek citromlével és mikor forr az almaszeleteket belerakom. Csak addig hagyom benne, hogy könnyen lehessen hajlítani (kb. 2 perc), szűrőkanállal kiszedem és papírtörlőre rakom, hogy jól leitatódjon. A tésztát vékonyra nyújtom és derelyevágóval 2-3 cm csíkokra vágom. Megszórom fahéj, cukor, szerecsendió és reszelt citromhéj keverékével és ezt is még beleh...