Húsgombóc leves


Hozzávalók a húsgombóchoz: 
10 dkg darált hús
5 ek zsemlemorzsa
kis fej vöröshagyma
1 kk liszt 

bors
zöldség zöld
1 tojás
a leveshez:
2 szál sárgarépa
1 szál petrezselyem
2 burgonya
20 dkg zöldborsó

vegeta

Elkészítése:
A húsgombóc elkészítése: a hagymát megpirítom, majd az összes többi hozzávalóval együtt összekavarom. Gombócot formálok belőle.
A zöldségeket meghámozom, felkarikázom. Kevés olajon kissé megdinsztelem, majd felöntöm annyi vízzel, amennyi levest szeretnék főzni. A burgonyát kockára darabolom és azt is hozzáadom. Vegetával, sóval ízesítem. Mikor a zöldségek már jól megpuhultak belerakom a húsgombócot és együtt készre főzöm.
Forrón zöldség zölddel megszórva tálalom.

Hát ez most jól sikerült, mert előbb megjelent a bejegyzésem, mint ahogy szerettem volna, ugyanis véletlenül a "bejegyzés közzétételére" kattintottam. Így lemaradt egy pár gondolat, amit írni szerettem volna a receptről.
Most utólag egy pár sor: ez férjem kedvenc levese. Nem túl leveses, mindig úgy kell rászólnom, hogyha hazaér a munkából, hogy -leves is van ám!-. Na talán ez az egyik, amit szívesen megeszik - esetleg még a piros leveseket.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes

Hortobágyi húsos palacsinta

Pacalpörkölt