Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Finom almás pite



Hozzávalók:
60 dkg liszt
1 sütőpor
1 pohár tejföl
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
4 tojás

töltelékhez:
60 dkg alma, 10 ek. cukor, 4 cs vaníliás pudingpor, ízesítéshez fahéj

Elkészítése:
A lisztet a sütőporral összekeverem, hozzáadom a tejfölt, a margarint, a porcukrot és a tojásokat. Jól összegyúrom és két részre osztom. Két lapot nyújtok, egyiket belerakjuk a tepsibe, rá a töltelék (amit előtte elkészítek), majd rárakom a másik lapot. Előmelegített sütőben aranybarnára sütöm.


Töltelék: az almát lereszelem, fél liter vízben 10 evőkanál cukorral 10-15 percig főzöm, 3 dl vízbe 4 cs pudingport belekeverem és az almával összefőzöm.


Csokimázat is készíthetünk a tetejére.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...