Kiemelt bejegyzés

Rakott brokkolis penne

Régóta készülök már ezt az ételt elkészíteni, de valahogy mindig halasztottam. Talán azért, mert az eredeti recept szerint eléggé v...

Madártej szelet


Nem nehéz elkészíteni, mégis nagyon finom, könnyű sütemény.

Hozzávalók:
a tésztához: 8 tojásfehérje, 8 evőkanál liszt, 8 evőkanál cukor, 1 cs sütőpor

a
krémhez: 8 tojássárgája, 4 e.kanál cukor, 5 e.kanál liszt, 4 dl tej, 3 cs vaníliás cukor, 18 dkg ráma margarin, 8 dkg porcukor
a tetejére
: 3 dl hulala tejszín

Elkészítése:
A tésztához a 8 tojásfehérjét félig felverem, hozzáadom a cukrot és jó keményre felverem. A sütőporral elvegyített lisztet beleszitálom, óvatosan összekeverem. 

Közép meleg sütőben (normál 23x38 cm-es tepsiben) Kb. 20-25 perc alatt megsül. Nem szabad túl sütni, mert akkor megkeményedik.
A krémhez a tojássárgákat, 2 cs vaníliás cukrot,  4 ek. cukrot jól kikeverem, hozzáadom a lisztet és a tejet, összekeverem, majd összefőzöm. 
A margarint is jól kikeverem a porcukorral és 1 cs vaníliás cukorral. Mikor a krém kihűlt hozzákeverem a kikevert margarint (én turmixal kevertetem össze, hogy könnyű, krémes legyen). 
A  hulalát felverés előtt jól lehűtöm, majd habbá verem. 
Végül a tésztára rákenem a krémet, rá a felvert tejszínhab, tetejét díszítésként megszórom csokidarával vagy kakaóporral.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...