Kiemelt bejegyzés

Rakott brokkolis penne

Régóta készülök már ezt az ételt elkészíteni, de valahogy mindig halasztottam. Talán azért, mert az eredeti recept szerint eléggé v...

Meggyes túrós palacsinta



Először vendégségben ettem ebből a nagyon finom, különleges palacsintából. Igazi desszert!

Hozzávalók: kb.15 palacsintához
tésztához: a palacsintatészta alapreceptjében leírtak (lásd itt)
krémhez: 50 dkg túró, 4 db tojás, 10 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 2 dl tejföl, 10 dkg mazsola, 5 dkg vaj, 1 üveg meggy befőtt vagy mirelit meggy, 10 dkg cukor, fahéj, 2 dkg liszt, 2dl meggylé, 2 dl tejszín

Elkészítése:
Palacsintatésztát készítek úgy, hogy a tojásokat szétválasztom és a fehérjét habbá verve teszem a tésztához. Kicsit vastagabb palacsintákat sütök a szokottnál.

Az áttört túrót a tojások sárgájával, a porcukorral, citromhéjjal, mazsolával, tejföllel kikeverem. Hozzáadom a tojások habját. A palacsintákat megtöltöm a krémmel, felgöngyölöm és hőálló tálba fektetem egymás mellé. Meglocsolom olvasztott vajjal. Alufóliával letakarom, kissé átsütöm a sütőben, de nem pirítom meg.Végül meggymártást készítek és a palacsintákra öntöm.
Meggymártás: a meggyet kimagozom, cukorral, fahéjjal lábasba öntöm. A meggylevet a liszttel simára keverem, felengedem a tejszínnel ráöntöm a cukros meggyre és néhány percig forralom.


Ez az alaprecept, én annyit változtattam rajta, hogy amikor megkenem a palacsintákat túróval meggymártással is megkenem úgy tekerem fel.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...