Pizzatészta alapreceptje


Hozzávalók: (2 nagy, vagy 4 kis pizzához)
3,5 dl víz
2,5 dkg élesztő
1 evőkanál só
0,5 evőkanál cukor
6 ek. olívaolaj (vagy étolaj)
30 dkg finomliszt
25 dkg fogós liszt
 

 Hozzávalók a pizzakrémhez: 1 doboz aprított paradicsom(40dkg) vagy fél kg paradicsom, 1 nagy fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olívaolaj, só, bors, pici cukor, oregáno

Elkészítése:
A meglangyosított vízben cukorral felfuttatom az  élesztőt. A liszthez hozzáadom a sót, az olajat, és a felfuttatott élesztőt, majd fényes sima tésztává dagasztom. Négy cipóra osztom. A cipókat egyenként kinyújtom, pizzaformába vagy tepsibe rakom. Addig pihentetem,amíg paradicsom krémmel vagy tejföllel megkenem, és különböző feltéteket elkészítem és rárakom.




Rakhatunk rá sonkát, kolbászt, gombát, olajbogyót, csemegekukoricát, tojást vagy ízlés szerint bármit és végül reszelt sajttal meghintjük.

Végül előmelegített 220 fokos sütőben megsütöm.

Paradicsom krém alapreceptje: a hagymákat olajon megfonnyasztom. Hozzáadom a paradicsomot (levével együtt), félig lefedve 15 percig forralom, sűrítem. Sóval, borssal, cukorral, oregánóval ízesítem. Botmixerrel péppé turmixolom.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes

Pacalpörkölt

Hortobágyi húsos palacsinta