Kiemelt bejegyzés

Rakott brokkolis penne

Régóta készülök már ezt az ételt elkészíteni, de valahogy mindig halasztottam. Talán azért, mert az eredeti recept szerint eléggé v...

Göngyölt sertéskaraj sajttal, baconszalonnával



Legtöbb vendéglő étlapján szerepel ez az étel valamilyen változata, én általában akkor készítem, ha vendégeket várok. Nem csak finom, hanem jól is mutat a sültes tálon.

Hozzávalók:
6-8 szelet sertéskaraj
6-8 szelet kolozsvári szalonna, húsos füstölt szalonna vagy baconszalonna (van aki sonkaszelettel készíti)
6-8 vékony szelet kemény sajt (pld edami)
liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz

Elkészítése:
A húsokat jó nagyra és vékonyra kiklopfolom, enyhén sózom, borsozom (a szalonna is sós). Minden szelet húsra egy szelet szalonnát, egy szelet sajtot teszek. Jó szorosra összegöngyölöm, ha kell esetleg fokpiszkálóval összetűzöm, majd kipanírozom a szokásos módon (liszt, tojás, zsemlemorzsa). Közepes lángon először lefedve, majd átfordítva már lefedés nélkül, bő olajban szép pirosra sütöm. Kicsit hagyom hűlni, ferdén felszeletelem és úgy tálalom.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...