Rántott husi tejfölösen



Brigi lányom kedvence. Érdekessége, hogy fordítottan panírozzuk be a húst és kisütése után még a sütőben jó tejfölösen tovább sütjük, amitől isteni finom szaftos, puha lesz.
Köretnek krumplisaláta, petrezselymes krumpli, vagy bármilyen zöldségsaláta illik hozzá.

Hozzávalók 4 főre:
8 - 10 szelet csirkemell, pulykamell vagy karaj (kb. 80 dkg)
1 nagy tejföl
tojás
zsemlemorzsa a panírozáshoz

Elkészítése:
A hússzeleteket először sózom, majd zsemlemorzsán kiklopfolom. Úgy érdemes csinálni, hogy zsemlemorzsát öntök egy neylon zacskóba, belerakom a húst és így klopfolom. Tojásba mártom és hirtelen kisütöm. 



Hőállótálba rakom a húsokat, egyenként meglocsolom a tejföllel, amelyet előtte elkevertem kb. 0,5-1 dl vízzel, sóval. Egymás tetejére is rakhatjuk a húst.



 A maradék tejfölt még ráöntöm, lefedve 20 percig közepes hőmérsékletű tűzön, majd fedő nélkül még 10-15 percig a sütőben átsütöm.








Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes

Pacalpörkölt

Hortobágyi húsos palacsinta