Első lépés: bevásárlás

A konyhaművészet első fő lépése mindig az alapanyagok beszerzése!



Bevásárlás előtt érdemes mindig az otthoni készletet felmérni, illetve a konyhában tartott cédulára mindig feljegyezni, ha valami sütés-főzés közben elfogy. 



Receptjeim legelején mindig feltüntetem a hozzávalókat, ezért a készletünkkel összevetve írjuk össze mit kell vásárolnunk!



Aki csak leemeli a polcról, ami épp az eszébe jut, annak főzés illetve sütés közben súlyos nehézségei támadnak, nem is beszélve a dolog anyagi hátteréről.

Hasonlítsuk össze egyes üzletek árait, valamint használjuk ki az árleszállításokat, az olcsóbb árúból érdemes nagyobb mennyiséget venni - gondolva a mélyhűtésre is! Vásárlásnál azonban legyünk körültekintőek, gondoljunk saját magunk és családunk egészségére, részesítsük előnyben a zsírban szegény, vitamindús termékeket.

Mielőtt neki fognánk az étel vagy a sütemény elkészítéséhez, még egyszer nézzük át, hogy minden hozzávalót beszereztünk-e.

Ha megvan minden alapanyag neki láthatunk művünk elkészítéséhez!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes

Pacalpörkölt

Hortobágyi húsos palacsinta