Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Sajtos párna


Hozzávalók:
a tésztához:
50 dkg liszt 
1 tojás
2 dl tejföl
3 dkg élesztő
pici tej
1 ek zsír
25 dkg margarin
1 ek só

krémhez: 2 e.kanál liszt, 2 dl tej, 20 dkg vaj vagy margarin, 20 dkg reszelt sajt

Elkészítése:
Az élesztőt a tejben kevés cukorral felfuttatom, a lisztet a zsírral és a margarinnal, sóval elmorzsolom. A tojást a tejföllel elkeverem, végül a hozzávalókat összedolgozom. Fél cm vastagságúra kinyújtom, nagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatom, majd félbe hajtom és ujjal egy kicsit összenyomom a tetejét. 
Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakom és közép meleg sütőben világosra sütöm.

Krém elkészítése: a lisztet pici vízzel kikeverem és a forrásban lévő tejhez öntöm, majd együtt sűrű krémmé főzöm. Ha kihűlt ehhez a krémhez hozzáadom a sóval ízesített habosra kevert vajat. Ezzel a krémmel megkenem a kicsit szétnyílt párnákat. Végül krémes részét reszelt sajtba mártom.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...