Sajtos párna


Hozzávalók:
a tésztához:
50 dkg liszt 
1 tojás
2 dl tejföl
3 dkg élesztő
pici tej
1 ek zsír
25 dkg margarin
1 ek só

krémhez: 2 e.kanál liszt, 2 dl tej, 20 dkg vaj vagy margarin, 20 dkg reszelt sajt, só

Elkészítése:
Az élesztőt a tejben kevés cukorral felfuttatom, a lisztet a zsírral és a margarinnal, sóval elmorzsolom. A tojást a tejföllel elkeverem, végül a hozzávalókat összedolgozom. Fél cm vastagságúra kinyújtom, nagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatom, majd félbe hajtom és ujjal egy kicsit összenyomom a tetejét. 
Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakom és közép meleg sütőben világosra sütöm.

Krém elkészítése: a lisztet pici vízzel kikeverem és a forrásban lévő tejhez öntöm, majd együtt sűrű krémmé főzöm. Ha kihűlt ehhez a krémhez hozzáadom a sóval ízesített habosra kevert vajat. Ezzel a krémmel megkenem a kicsit szétnyílt párnákat. Végül krémes részét reszelt sajtba mártom.

Megjegyzések

  1. Bisztos nagyon finomak a parnak! Szep blogod van!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen! Nagyon finom, érdemes kipróbálni.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki.:)) Ez egy nagyon finom lehet sajtos. Ezt el kell készíteni!!:)) Mentem! Köszönöm!:)

    VálaszTörlés
  4. Liza, szeretném megkérdezni, hogy sütés után töltöd meg a párnákat, ugye?? De azt írod, hogy félbehajtod és egy kissé megnyomkodod és úgy sütöd. Ennek ellenére, sütés után ilyen jól meg lehet tölteni??? Ugyanis szeretném elkészíteni, de ennél "sajnos" elakadtam?!! Köszi a választ:))

    VálaszTörlés
  5. Tücsi igen sütés után kell megkenni a krémmel és a krémes felét reszelt sajtba mártani. Sütés előtt mikor félbehajtom csak a kerek szélét nyomom meg egy kicsit(kb 1-2 cm vastagságban). Sütés közben az összenyomott fele alacsonyabb marad és így ide tudom a krémet kenni majd. Remélem tudtam segíteni....

    VálaszTörlés
  6. Liza, köszönöm, remélem sikerül.:))

    VálaszTörlés
  7. Anikó úgy is szokta készíteni, hogy ha vastagra sikerül kicsit szétnyitja, megkeni a belsejét krémmel úgy, hogy a külsejére is kerüljön és így mártja reszelt sajtba....így egy kicsit macerásabb...

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes

Pacalpörkölt

Hortobágyi húsos palacsinta