Tejfölös sajtos pogácsa
Barátnőm mindig ilyen pogácsát sütött, ha vendégségbe mentünk hozzájuk. Nagy sikert aratott vele, így én is megtanultam. Melegen isteni finom, de másnap is még versengünk érte, ha véletlen marad belőle.
Hozzávalók:
fél kg liszt
25 dkg margarin vagy vaj
1 pohár tejföl
2 tojássárgája
3 dkg élesztő
só
sajt
pici ( kb. 1 dl) tej
25 dkg margarin vagy vaj
1 pohár tejföl
2 tojássárgája
3 dkg élesztő
só
sajt
pici ( kb. 1 dl) tej
Elkészítése:
Az élesztőt belekeverem a meglangyosított tejbe, amibe egy kiskanál cukrot teszek és felfuttatom.
A lisztet összemorzsolom a margarinnal. Belekeverem a tojássárgákat, a tejfölt, a kb. 1 ek. sót és a felfuttatott élesztőt.
Alaposan összegyúrom, kinyújtom és hajtogatom. Először 3 részre, majd a két szélét középre és egymásra. Ezt még kétszer megismétlem miközben kb. 20-20 percet kelesztem. Végül kinyújtom jó ujjnyi vastagságúra, a tetejét megkenem a tojásfehérjével, reszelt sajttal megszórom és kiszaggatom. Így is kelesztem, majd 180 fokos sütőben megsütöm.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése