Sajttekercs hidegtálra


 Karácsonyra, húsvétra, vendégségre, hidegtálra ajánlom ezt a különlegességet

Hozzávalók: kb. 30 szelethez
8 db ömlesztett kolbászos sajt, 8 vékony szelet trappista sajt (15 dkg), 8 szelet gépsonka (15 dkg), 20 dkg túró, 1 evőkanál tejföl, 1 csokor metélőhagyma (medvehagyma), 5 dkg gyulai kolbász vagy sonka, 5 dkg vaj, 1 kiskanál csípős pirosarany krém, 1 gerezd foghagyma

Elkészítése:
A kolbászos sajtot a vajjal, pirosarannyal és az összezúzott fokhagymával összedolgozom. A túrót áttöröm a tejföllel, a finomra aprított metélőhagymával és az apróra vágott gyulai kolbásszal elkeverem. Egy asztalra kiterítek egy nagy lap alufóliát, amire ugyanakkora folpackot simítok. Felém eső oldalát a sonkaszeletekkel végigrakom, majd ugyanilyen szélességben a sajtszeleteket a sonka fölé helyezem (nem a tetejére, hanem a következő sorba). 


 A sonkára a kolbászos sajtkrémet, a sajtra pedig a túrós keveréket egyenletesen rákenem. 


Szorosan feltekerem, így a sonkás rész a tekercs közepére kerül

 A sajttekercset jól becsomagolom és tálalásig hűtőszekrényben dermesztem.

Kis falatkákat is készíthetünk, akkor kiflikarikára rakom egy szelet uborkával a tetején és fogpiszkálóval megtűzöm.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes

Pacalpörkölt

Hortobágyi húsos palacsinta