Kiemelt bejegyzés

Rakott brokkolis penne

Régóta készülök már ezt az ételt elkészíteni, de valahogy mindig halasztottam. Talán azért, mert az eredeti recept szerint eléggé v...

Sajttekercs hidegtálra


 Karácsonyra, húsvétra, vendégségre, hidegtálra ajánlom ezt a különlegességet

Hozzávalók: kb. 30 szelethez
8 db ömlesztett kolbászos sajt, 8 vékony szelet trappista sajt (15 dkg), 8 szelet gépsonka (15 dkg), 20 dkg túró, 1 evőkanál tejföl, 1 csokor metélőhagyma (medvehagyma), 5 dkg gyulai kolbász vagy sonka, 5 dkg vaj, 1 kiskanál csípős pirosarany krém, 1 gerezd foghagyma

Elkészítése:
A kolbászos sajtot a vajjal, pirosarannyal és az összezúzott fokhagymával összedolgozom. A túrót áttöröm a tejföllel, a finomra aprított metélőhagymával és az apróra vágott gyulai kolbásszal elkeverem. Egy asztalra kiterítek egy nagy lap alufóliát, amire ugyanakkora folpackot simítok. Felém eső oldalát a sonkaszeletekkel végigrakom, majd ugyanilyen szélességben a sajtszeleteket a sonka fölé helyezem (nem a tetejére, hanem a következő sorba). 


 A sonkára a kolbászos sajtkrémet, a sajtra pedig a túrós keveréket egyenletesen rákenem. 


Szorosan feltekerem, így a sonkás rész a tekercs közepére kerül

 A sajttekercset jól becsomagolom és tálalásig hűtőszekrényben dermesztem.

Kis falatkákat is készíthetünk, akkor kiflikarikára rakom egy szelet uborkával a tetején és fogpiszkálóval megtűzöm.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...